Dækopbevaring til husejere

En af de helt store fordele ved at være husejer er, at du har meget mere plads til opbevaring. Det betyder dog ikke altid, at det er en god idé med alt opbevaring derhjemme.

Det er langt fra en god idé med opbevaring af dæk derhjemme, medmindre du er sikker på, at du har et rum, som er skabt til det. Med det mener vi:

  • Der er køligt.
  • Der er ikke direkte sollys ind i rummet.
  • Der er en god luftfugtighed.
  • Der er ikke gennemtræk.

Ud fra disse punkter kan du nok fornemme, at det ikke er en god idé med dækopbevaring på dit loft. Det er netop her, at mange vælger at opbevare deres dæk og det kan vi ikke anbefale. Du risikerer, at de går i stykker ved, at der kommer revner i dem.

Sådan vælger du et godt rum

Det er underordnet, om vi snakker om sommerdæk eller vinterdæk. Du skal altid sørge for at overholde de punkter, som vi skrev i starten af dette indlæg. Hvis du ikke gør det, ender det hurtigt med at gå galt for dig, fordi du skal hele tiden ud og købe nye dæk. Det bliver dyrt i længden, fordi gode dæk kan sagtens holde i flere år, hvis det kun er slid fra din kørsel.

For du kan ikke køre rundt med dæk med revner i, så du skal tænke over, hvilke rum du vælger til dækopbevaring. For mange husejere er det kun i orden, hvis du har en god kælder. Men de fleste kældre er en smule fugtige, selvom du måske ikke tænker over det. Det er en af grundene til, at man sjældent benytter sin kælder til noget. Når du bliver ramt af mug, er det stort set altid i din kælder og det er der en grund til.

Det kan her være en god idé at finde et lagerrum, som du kan benytte til opbevaring af dæk i stedet for.

Det kan et opbevaringsrum gøre for dig

Der er mange fordele forbundet med et opbevaringsrum. For når du først har det, kan du også bruge det til at opbevare alt muligt andet. Så du får både muligheden for dækopbevaring og så muligheden for at rydde op i alle dine skabe. Du oplever hurtigt, at det giver dig meget mere plads og overskud, når du får styr på det.

I dag kan du finde opbevaringsrum i de fleste byer, så det er ikke så vigtigt, om du er i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller et helt andet sted. Det vigtigte er, at du begynder at passe ordentligt på dine dæk, så du har dem i længere tid.

På den måde bliver de kun slidte af, at du bruger dem i trafikken. Typisk kan du køre mellem 25.000 til 35.000 km på nogle gode dæk. Du skal tænke på, at det kun er halvdelen af din kørsel, fordi du halvdelen af året har sommerdæk på og den anden halvdel har du vinterdæk på.

Vil du opbevare dine sommerdæk og vinterdæk derhjemme?

Hvis du ønsker opbevaring af dine dæk (sommerdæk og vinterdæk) hjemme, er der nogen forskellige forholdsregler som du bør tage dig. Læs meget mere om opbevaring af sommerdæk og vinterdæk her. Det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i hvad der er godt for dine dæk i forhold til opbevaring af dem.

Skriv en kommentar